Welkom in
’t Oud Sanatorium

Brasserie-Feestzaal ’t Oud Sanatorium is het kloppende hart van dit unieke historische domein in Sijsele. Als onderdeel van Sanapolis zetten we volop in op activiteiten en toerisme voor jong & oud.

Een domein met
een rijke geschiedenis

Onze roots liggen in 1921. De familie Monthaye verliest hun zoon Louis aan tuberculose. Dankzij crowdfunding en de steun van Koningin Elisabeth slaagt ze erin deze site van 33 hectare te kopen.

Gestart als sanatorium om TBC te bestrijden, werd het later een school voor verpleegkundigen en bijzonder lager onderwijs en tot in 2017 een algemeen ziekenhuis. Vandaag bruist het hier van nieuw leven …

Een traditie van zorgen & sociale verantwoordelijkheid

Meer dan 100 jaar werd hier gezorgd voor mensen. Nu gaan we volop verder op de ingeslagen weg. Niet langer om te zorgen voor zieke mensen maar om te bewegen en genieten van cultuur, natuur en eten & drinken.

Vandaag is Sanapolis dé groene & gezonde plek die op een unieke manier mensen verbindt rond sport & beweging, gezondheid & maatschappelijke zorg en toerisme.

Bar &
Brasserie

Gezellig, rustig & eerlijk

In ’t Oud Sanatorium kan je écht rustig genieten. Deze brasserie ademt karakter uit en biedt je een gevarieerde kaart aan gebaseerd op drie kernwaarden: lekker, lokaal en gezond.

Het kader is uniek: een volledig afgesloten tuin met ruim terras, een speeltuin, neerhofdieren en … onze alpaca’s. Met die laatste kan je ook een wandeling maken.

Feestzaal &
Events

Prachtig gelegen & volledig uitgerust

In ’t Oud Sanatorium kan alles. Verjaardagsfeestjes, communiefeesten, trouwfeesten, bedrijfsfeesten, rouwmaaltijden, babyborrels, …

Enkele van onze troeven zijn de meer dan 250 parkeerplaatsen, de kindvriendelijke tuin met neerhofdieren, een stijlvol én flexibel interieur, een perfect rolstoeltoegankelijk gebouw, … En wat meer is: t’ Oud Sanatorium geeft je alle vrijheid. Je kan de zaal huren of kan je feest volledig door ons laten verzorgen.

Meer info? Stel hier je vraag.

Grote opening op 16 juni!

Beste bezoeker,

Welkom op de gloednieuwe website van Brasserie – Feestzaal ’t Oud Sanatorium. U kan alvast onze menukaart verkennen en meer te weten komen over onze activeiten.

Op 17 juni verwelkomen we u graag op de opening van onze zaak. 

Tot binnenkort,

Team ’t Oud Sanatorium

Wij gebruiken cookies...
Wij gebruiken cookies om de surfervaring op de website te verbeteren. Bekijk alles in onze Privacy Policy.