Over ons

Een domein met
een rijke geschiedenis

De roots van ’t Oud Sanatorium liggen in 1921. Ruim 100 jaar geleden werd dit domein opgericht door het gezin Monthaye die hun zoon Louis verloren aan tuberculose. Dankzij een crowdfunding campagne avant la lettre slaagden ze erin voldoende geld in te zamelen om een site van 33 hectare aan te kopen. Die kapitaalronde kon ook rekenen op de steun van de toenmalige Koningin Elisabeth en in 1928 volgde de inhuldiging van het Sanatorium Elisabeth.

Gestart als sanatorium werd de site achtereenvolgens omgevormd tot een school voor verpleegkundigen, een school voor bijzonder lager onderwijs en in 1962 een algemeen ziekenhuis. Intussen werd ook het huidige woonzorgcentrum Morgenster uitgebouwd.

Een traditie van zorgen & sociale verantwoordelijkheid

"Zorgen voor"
zit in ons DNA

“Zorgen voor” zit in ons DNA en dus trekken we die historische lijn door. Want ook voor onze gasten in de brasserie en op het terras willen we “goed zorgen”. Dat doen we door heerlijke producten te serveren in een fantastisch mooi kader.

Maar we doen meer. Want u wordt onder meer bediend aan tafel of in de keuken door een heel diverse equipe. Zo werken we onder meer met vrijwilligers, tijdelijk ontheemden uit Oekraïne en geven we alle kansen aan mensen met een beperking en personen die omwille van een tegenslag in het leven opnieuw aan de slag willen gaan. Dus als u iets langer op uw bestelling moet wachten, denk dan aan het feit dat ’t Oud Sanatorium er ook is om iedereen in onze maatschappij kansen te geven. En geniet intussen van het interieur en onze tuin ;-).

Inclusieve, groene gezondheidscampus

Op vandaag is Sanapolis dé groene & gezonde referentiecampus die op een inclusieve manier mensen verbindt rond sport & beweging, gezondheid & maatschappelijke zorg en toerisme. De oprijlaan leidt je naar een statig art-decogebouw met een voorgevel van 130 meter. Links en rechts geven eeuwenoude beuken en linden het kader nog extra cachet. Het weidse groene uitzicht en de bossen op het terrein zorgen voor een unieke locatie.

Sanopolis is dé plek waar genieten, gezondheid en bewegen samenkomen. Hier kom je om al wandelend, lopend of fietsend de regio te ontdekken. Maar je komt hier ook om te trainen, te revalideren of met je (jeugd)vereniging van een heerlijk logement te genieten. En je komt hier ook om te ontspannen, uit te rusten en de goeie dingen in het leven te waarderen in Brasserie-Feestzaal ’t Oud Sanatorium.

Bezoek de website van gezondheidscampus Sanapolis hier. 

Grote opening op 16 juni!

Beste bezoeker,

Welkom op de gloednieuwe website van Brasserie – Feestzaal ’t Oud Sanatorium. U kan alvast onze menukaart verkennen en meer te weten komen over onze activeiten.

Op 17 juni verwelkomen we u graag op de opening van onze zaak. 

Tot binnenkort,

Team ’t Oud Sanatorium

Wij gebruiken cookies...
Wij gebruiken cookies om de surfervaring op de website te verbeteren. Bekijk alles in onze Privacy Policy.